Van kroketten val je af!

19 september 2022

Dit zijn mijn papa en ik op de foto, 7 jaar geleden. De omvang van mijn papa‘s buik is rechtevenredig met zijn goedheid. En hij is een héél goede papa.

Om zijn veters te strikken zit die buik echter in de weg dus daarom ging hij op consultatie bij de diëtist (gezondheid en uiterlijk zijn geen afdoende argumenten voor hem). Toen hij terugkwam zei hij: “Volgens haar zijn kroketten minder vet dan frieten, dus ik kan maar beter kroketten eten”. 

Ik zag mijn mama haar ogen bijna uit hun kassen vallen. Kortom, terug naar af…

 

Als iemand een andere interpretatie aan woorden geeft, kan dat grote gevolgen hebben. Zo ook met het woord “leiding geven”. Leidinggevenden interpreteren dit vaak als leiding nemen. Ze gaan overnemen, zelf oplossen en vooral zeggen wat een ander moet doen. 


Leiding geven mag je nochtans letterlijk nemen. De leiding geven aan je medewerkers, hen de vrijheid geven om beslissingen te nemen, oplossingen te bedenken en mee de weg naar het doel te bepalen.

Wil je toch leiding nemen? Neem dan de leiding over jezelf: door je team los te laten en te laten proberen, ook al loopt het niet 100% zoals jij het wilt. 

 

Wil jij je team ook de leiding geven door elkaar aan te spreken in plaats van bij jou te ventileren? Check onze nieuwste hybride teamtraining die eind oktober beschikbaar is.  


Laat intussen de kroketten smaken!


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x