Heb jij ook een Rob in je team?

7 november 2022

Ik heb een vriend en die heet Rob. Rob vindt mijn mailings geweldig, hij leest met plezier mijn LinkedIn posts maar liken of er iets van zeggen tegen mij? Nee, dat doet hij niet. 

Het was zijn vriendin die mij er attent op maakte dat Rob mijn schrijfels enorm waardeert.
Rob vindt het zelf niet leuk om in the picture te staan, zijn enthousiasme blijft meestal ingetogen.

 In teams zijn er altijd wel Robs te vinden. Doorgaans moet je wat trekken alvorens ze hun mening geven, ze houden hun gezicht in een buddha face als anderen onzin uitkramen, maar vanbinnen hebben ze een sterke mening. 


Vaak worden de Robs binnen teams vergeten. Toch zijn zij vaak degenen die hard werken, vaak harder dan anderen. Ze verliezen namelijk geen tijd met prietpraat of smalltalk, ze geven de voorkeur aan conversaties waarbij hun inbreng effectief iets bijdraagt. Slim zijn ze doorgaans ook, hun hersenen zijn de hele tijd hyperactief, alleen zie je dat aan de buitenkant niet. 

 

De valkuil tijdens one2one gesprekken met Robs, is jezelf harder doen werken, net omdat er minder enthousiasme of reactie van hen komt. Het doel van one2one gesprekken is net dat je medewerker het harde werk voor zijn rekening neemt. Dan kan jij (lekker met je voeten op het bureau) genieten van je verdiende rust! 

 

Of je nu medewerkers hebt die uren vollullen zonder iets zinvols te zeggen of - zoals Rob - kort van stof zijn, met een goede structuur en de juiste tips weet je altijd raad tijdens je one2one. 

Inschrijven dus: 14 en 21 maart 2023 voor de training Motiverende one2one gesprekken. 

 

PS: stuur de Robs in je team deze week een compliment want het is niet omdat ze er niet naar hengelen, dat ze er geen nood aan het hebben. 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x