Ananas op pizza

18 oktober 2022

Laatst waren mijn man Jo, onze zoon Manil en ik op een feestje. Er komt iemand naar ons toe en die zegt tegen Jo en mij: “Ik ken jullie ergens van?!” We konden de man niet plaatsen en toen vroeg onze 7-jarige Manil: “Ken je mij ook?” “Nee” zegt die man. Vervolgens Manil weer: “Ben ik dan niet interessant genoeg misschien?”

Die man wist niet waar hij het had. Hij wilde lachen om Manil zijn reactie maar was zo verbaasd dat hij met zijn mond vol tanden een hopeloze blik naar ons wierp: “Red mij!”.

Wellicht sta je zelf, als leidinggevende, ook wel eens met je mond vol tanden. Voornamelijk als je medewerkers allerlei redenen opwerpen om opdrachten niet uit te voeren of af te werken.
Dan kan je je macht gebruiken en het eisen maar macht gebruiken om iets gedaan te krijgen is als ananas op een pizza, sommigen zweren erbij maar het is gewoon wansmakelijk.

 Hoe heerlijk is het als je zelfs in de meest lastige situaties het gesprek gaande kan houden en op een positieve manier toch je medewerkers kan enthousiasmeren.

Wil jij dat ook leren? Onze inschrijvingen 2023 voor de training ‘feedback geven' en 'motiverende one2one gesprekken voeren’ staan open. Wil je erbij zijn ? Dan is nu inschrijven de boodschap.

Laat de pizza smaken deze week!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x